Kruche ciasto z gruszkami i migdałami.

Dziś proponuje ciasto z gruszkami ze słoika, posypane wiórkami ciasta kruchego oraz zarumienionymi migdałmi z miodem . Uwielbiam takie migdały albo orzechy.
Skałdniki:
na ciasto:
2,5 szklanki mąki pszennej
250 g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
3 jajka
Mój ostatni sposób na ciasta kruche jest bardzo ,prosty,szybki i ,,czysty,, a mianowicie wrzucam wszystkie składniki do malaksera i miksuje dotąd ,aż utworzy sie kulka ciasta. Wykonanie takiego ciasta kosztuje mnie około 1 minute.
Potem odrywam kawałek,rozpałszczam,kaładę na maly talerzyk i wrzucam do zamrażalki.Resztę ciasta ,,wygniatam ,, na blaszkę wylożoną papierem do pieczenia.
Ciasto należy podpiec w piekarniku.Ostudzic
dodatkowo:
1 litrowy słoik gruszek (gruszki lekko podsmazyłam z cukrem i cynamonem oraz goździkami,i zagotowałam w słoiku)
200g płatkow migdałowych
2 łyżki miodu (lub 2 łyzki cukru)
150 g masła
Kiedy ciasto kruche będzie lekko podpieczone,wykładamy na nie gruszki ,lub inne owoce, zcieramy na grubej tarce ciasto wyjęte z zamrażalnika.
Na patelni rozpuszczamy masło z miodem wsypujemy migdały i lekko zarumieniamy, wykładamy na wierzch ciasta i wstawiamy do piekarnika na około 15 -20 min i pieczemy w temperaturze 180 st .Ciasto podajemy zimne:)
2,5 szklanki mąki pszennej
250 g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
3 jajka
Mój ostatni sposób na ciasta kruche jest bardzo ,prosty,szybki i ,,czysty,, a mianowicie wrzucam wszystkie składniki do malaksera i miksuje dotąd ,aż utworzy sie kulka ciasta. Wykonanie takiego ciasta kosztuje mnie około 1 minute.
Potem odrywam kawałek,rozpałszczam,kaładę na maly talerzyk i wrzucam do zamrażalki.Resztę ciasta ,,wygniatam ,, na blaszkę wylożoną papierem do pieczenia.
Ciasto należy podpiec w piekarniku.Ostudzic
dodatkowo:
1 litrowy słoik gruszek (gruszki lekko podsmazyłam z cukrem i cynamonem oraz goździkami,i zagotowałam w słoiku)
200g płatkow migdałowych
2 łyżki miodu (lub 2 łyzki cukru)
150 g masła
Kiedy ciasto kruche będzie lekko podpieczone,wykładamy na nie gruszki ,lub inne owoce, zcieramy na grubej tarce ciasto wyjęte z zamrażalnika.
Na patelni rozpuszczamy masło z miodem wsypujemy migdały i lekko zarumieniamy, wykładamy na wierzch ciasta i wstawiamy do piekarnika na około 15 -20 min i pieczemy w temperaturze 180 st .Ciasto podajemy zimne:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz